Verduurzamen is geen idealisme meer maar pure noodzaak

Nu de prijs van energie absurde hoogten bereikt is verduurzamen geen idealisme meer maar pure noodzaak. Dat voelt iedereen nu wel zo’n beetje.

Toch is de drempel om er dan eens echt aan te beginnen groot en dat is heel begrijpelijk. Het verduurzamen van je woning is niet iets wat je zomaar even doet, het is namelijk een fikse investering. Wanneer we het hebben over zonnepanelen en warmtepompen, praten we over een investering van €10.000 tot €80.000 (afhankelijk van type warmtepomp en aantal zonnepanelen).

De besparing is nooit de drempel, die kosten wel. Maar de kosten van niets doen lopen schrikbarend op. Natuurlijk kan het een eenmalige dure winter worden als Rusland de gaspijplijn dichtschroeft, maar ook op de langere termijn wordt het gebruik van energie zwaar beprijsd. Is het niet door Rusland dan zal de overheid daar zijn best wel voor doen. De vervuiler betaalt.

Wanneer een besparing interessant wordt

In dit kader is het niet verwonderlijk dat er bij Totaaltransparant steeds meer vragen binnekomen van klanten die de hypotheek willen verhogen voor verduurzaming. En gelukkig zijn er ook steeds meer aanbieders van verduurzamingshypotheken. Zij maken het aanvragen van een relatief kleine verhoging op de hypotheek iets goedkoper en accepteren die verhogingen iets makkelijker.

Een extra lening voor verduurzamen kan al snel voor laten we zeggen € 70,- per maand per € 10.000,- (rente rond de 3% en in 15 jaar de lening aflossen). Stel dus dat je een set zonnepanelen hebt van € 10.000,- en een warmtepomp van nog eens € 10.000,- en je bespaart meer dan € 150,- dan wordt het al interessant.

Dit is maar een voorbeeld natuurlijk. Voor u kan het veel interessanter zijn om het huis te isoleren. Dat kan het beste worden beoordeeld door een specialist. Laat u dus vooraf goed adviseren. Wij kunnen u in contact brengen met zulke specialisten. Op onze website ziet u wat voorbeelden.

Wij nodigen u uit een vrijblijvend gesprek aan te gaan in onze online omgeving als u hier een afspraak maakt. We bekijken dan samen even of er niet nog slimmere manieren zijn om het geld dat nodig is voor een blijvende besparing en dus een blijvende bijdrage aan het energieprobleem te realiseren.

Neem contact op met 071 234 00 70 of administratie@totaaltransparant.nl voor persoonlijk overleg.